8/31/10

Aimi rindu Tok Bah dan Tok Mi

Aimi baru balik dari Kota Bharu dengan mama. Mama kata nak balik puasa dengan Tok Bah dan Tok Mi (Aimi suka panggil diorang babah dan mimi). Raya nanti tak dapat balik dah, sebab raya kat Melaka, rumah nenek.

Aimi seronok sangat balik kampung. Mimi dan babah manjakan Aimi..hehe. Kalau kat rumah, Aimi dengan mama je. 2 je. Kalau balik kampung ada babah, mimi...kadang-kadang Kak Aeishah dengan Abg Mat yang hensem tu datang, lagi la ramai..ada Cik Na dan Ayung sekali. Best. Walaupun Aimi tak nak main dengan Ayung dan Cik Na, tapi Aimi suka ada ramai-ramai orang.

Kak Ati pun tak balik kali ni. Lagi best sebab Aimi boleh bolot Mimi dan Babah, dua-dua Aimi dapat. Kalo tak kena share dengan Kak Ati..hikhik. Babah kata "Aimi tinggal dengan Tok Bah ye. Mama balik sorang naik plane. Mama work. Aimi duk dengan Tok Bah Aimi tak payah gi school".

Memula Aimi pikir, Aimi tak suka naik plane tu. Takut. Besar sangat. Aimi ingatkan kecik je sebab selalu tengok kat langit kecik. Tapi kalau tak naik, mama tinggal Aimi kat rumah Tok Bah pulak. Seronok jugak, Aimi boleh main dengan babah dengan mimi selalu selalu selalu. Boleh main pasir, main kolam.. boleh mengada-ngada. Eh tapi kalau mama balik, Aimi tak de mama. Nanti Aimi rindu mama. Nanti Aimi tak boleh nyusu. Hmm... macam mana ni...

Bila Tok Bah cakap lagi, Aimi marah Tok Bah cakap "Nanak". Aimi nak tinggal dengan mama.

Lepas babai babah dengan mimi, Aimi balik rumah dengan mama. Sampai rumah bosan pulak tak de orang dah. Bila Aimi buat perangai dan mama malas nak pujuk, Aimi nangis rindukan babah dan mimi kat Kota Bharu..waa.. sedih.

Celarunya hidup Aimi.

1 comment:

MamaAimy said...

alaa..siannyer..meh la rmh aimy..kita leh main sesama...