12/30/08

Selamat Tahun Baru Hijrah

Assalamualaikum kawan-kawan

Kita dah masuk ke tahun baru 1430Hijrah
Apa azam baru kawan-kawan?
Aimi nak membesar dengan sihat dan cergas
Bila sampai hari jadi Aimi 16 September nanti,
Aimi harap Malaysia sekarang tak jadi Malaysia baru
Biarlah kita aman dengan apa yang kita ada sekarang
Selamat Tahun Baru



Nota kaki Aimi yang pening: Tak dapat nak upload gambar ni. Rasanya ada benda tak kena dgn broadband Celcom. Ye ke??!! Ke dgn lappy ni? Sapa tahu..leh ajar Aimi? Aimi tak pandai....

12/25/08

APO KONO EH JANG???

Apa kena dgn blogger ni?
Aimi xdpt nak upload gambar


Aimi nak tulis entri tentang trip Aimi ke Port Dickson
tunggu ye kawan-kawan


Nanti Aimi muncul lagi....

12/16/08

Aimi di kenduri kahwin

Cuti sekolah dah mula
Lama dah mulanya..hihi
So skrg masuklah musim orang kawin



Sabtu lepas kenduri cousin babah, auntie Ikin kat Tg Bidara
Aimi sampai Melaka malam sebelum kenduri
Fuuhh meriah siap ada bunga api berdetum detam
Maklumle anak pompuan sorg..maknye lak YB huhu
Dasat kaum kerabat babah ni

Pagi sabtu awal2 mama dah siapkan Aimi
Aimi mengenakan busana romper baby GAP pemberian auntie chems (glamer siot) kaler merah purple yg ada gambar burung hantu...hmm sesuai ke untuk kenduri??
Bersama pelengkap reben cantik di kepala untuk melindungi kepala Aimi yang botak (malu weh)
dan satu lagi motif reben ni utk elakkan soalan "Laki ke pompuan ni?"
Haha Aimi rasa sungguh kiut hari itu




Aimi is ready to go



Sampai di rumah kenduri macik2 tgh baca marhaban
Aimi macam biasa lepak kejap..pastu cari susu
Mama buat cubaan bagi susu dalam botol lagi
Hmmm tapi botol baru nampaknye
Haha sian mama Aimi
penamatnya tak berjaya jugak

Mama ngan babah cabut gi makan kenduri
Aimi dah beralih2 tangan dengan sedara2 kat situ
Aimi ape lagi..control kiut la
Nak up mama ngan babah
hihi



Lentok atas mama-sedap Aimi makan kenduri


Ini babah dan mama su Aimi. Sama tak muka diorg??

Aimi lepak2 sama Mak Long, Pak Ngah, Mak Ngah, Mama Su sama sepupu sepapat Aimi sampai petang
Dah berapa round Aimi tido bgn tido bgn pun Aimi lupe dah
Ramai gak kawan2 baby ada
Tapi Aimi tgk je..huhu tak reti lagi cane nak gi kawan2



Lepak sakan diorg pas kenyang makan


Sepupu2 Aimi..nakal tak muka diorg??!!


Aimi dah siap salin baju lagi



Ohh lupa lak..ni la pengantinnya..org tua panggil Raja Sehari
Agenda terakhir kitorg kat kenduri tu adalah
Menantikan nenek mengakhiri sessi karaoke
*Selamat Pengantin Baru Auntie Ikin dan Uncle Zam*


NOTA KAKI: Yang belum kahwin jangan risau. Banyak lagi cuti sekolah lain boleh kahwin. Jangan lupe jemput Aimi tau!!

12/15/08

= (


Mama bacakan suratkhabar kat Aimi pagi tadi.
Sedih sangat...
Ada sorg baby kena buang dalam tandas awam di pasar basah mana ntah..kat2 Changlun
Sib baik bontot dia tsangkut kat lubang jamban tu
Kalo tak dia dah jatuh dalam tu
Masa orang jumpa dia tgh hisap jari..
mesti baby tu laparkan
Nasib baik umur baby tu panjang



Sedihkan...
cat mama pun sayangkan baby dia
= (

Cat mama dapat baby


********Baby cat mama*****************

Hari tu cat mama, nama dia Ompok beranak. Ada 5 ekor hihi
Kiut je Aimi tgk..tp Aimi tak main lagi ngan diorg.
Mama tak bagi main. Tunggu Aimi besar.
Ada 2 kaler hitam je hihi
Hitam legam



Baby cat tu pun hisap susu mama dia
Sama cam Aimi



Mama kena la bagi susu kat Aimi camtu
Ompok pun tak bagi baby dia hisap botol




ye mama ye =D





12/11/08

Kombinasi yang sekata

Aimi menerima pujian dari K Fatin
atau sepatutnya di titlekan sebagai auntie fatin
hihi
perfectly blend between babah and mama
Tima kasih atas pujian itu..

*Babah*

*Mama*

*Aimi*

**************************************************************************************

12/6/08

Mama..Aimi takmo botol susu

Ada ke...
Mama wat cubaan nak suruh Aimi isap botol susu
Sian Aimi hihi
Walaupun susu tu rasa susu mama
Tapi Aimi takmo...
Rajah 1: Permulaan yang baik bila mama mengacu2 botol susu bersama makcik mother duck. Aimi tersenyum2 bila babah mengagah2 di belakang mama.
Rajah 2: Aimi mula gelabah bila babah bersiap2 nak kuar gi keje. Alamak!!!
Rajah 3: Aimi mula menunjukkan reaksi yang kurang baik dengan bermuka masam dan mula untuk nangis..wek wekkk. Mama tetap tak berputus asa..
Rajah 4: Aimi nangis sekuat hati sampai mama akhirnya mengalah. Aimi pun dapat habuan susu mama dari sumber yang sebenar.
Nasib la mama ye..
Aimi sebenarnya eheem ehhemmm je.......
huhu!!!

NOTA MATA : Apakah ini air mata yang sebenar atau lakonan semata-mata? Aimi saja yang tahu........

*************************************************************************************

12/2/08

Hari minggu Aimi yang best

Hari minggu lepas, Aimi kuar sama mama dan babah. Nak cari baju raya haji utk Aimi.
Maklumla baru first time nak rasa raya haji. Kena la ada baju baru..hihi.
Hari jumaat kuar lepas babah balik smyg jumaat.
Haha yang kelakar..mama gelabah tak dapat belek betul2 baju kat The Store tuh.
Sebabnya...
tak lain tak bukan
sebab Aimi kuwaaa kuwaa nak susu
Aimi tau mama mmg takleh tgk Aimi nangis
last2 balik je


Hari sabtu duk umah
babah layan hindustan

Hari ahad babah bwk Aimi ngan mama gi Queenbay Mall kat pulau.
Pukul 1130 pg kitorg dah smp. Mama tuju ke bhgn kanak2 Jusco dulu.
Part seronok yang Aimi nak cite ni..
sini ada baby's room
huhu seronok Aimi dapat nyusu dgn tenang
mama pun dapat shopping dgn tenang bila Aimi kenyang.
Tapi tak dapat jgk baju utk Aimi sbb takde saiz.
Baju saiz 0-3bln pun besar dabak..xsesuai utk Aimi yg kecil molek ni..petite

Hmm tp Aimi dpt toys kat Toys R Us
Babah belikan Aimi "On the go stroller arch".
Dgn butterfly besar leh attach situ sekali.
Bleh pasang kat stroller ngan car seat.
Hihi cantik tak? ada kaler2...


Balik dr Queensbay singgah Sunway Carnival Mall plak haha
yang ni kat Sbrg Jaya..on d way nak balik rumah
kat sini pun seronok
ada baby's room yang dilabel sbg "nappy changes room"
ada bilik untuk milking gak huhu
babah ada amik gmbr..cantik bilik ni..
kat Jusco lupe lak nak amik..huhu


Akhirnya mama berjaya mendapatkan baju raya utk Aimi
saiz 3-6 bln tp muat dgn Aimi...cap Pigeon
aritu pun cap ni gak yg muat Aimi
nak tgk??
Tunggu raya ye
nanti Aimi amik gmbr..
Alamak
tapi kepala dah botak
cane nak raya ni.....

12/1/08

Aimi berimej baru


*rambut baru Aimi huhu*
Babah dah cukur botak rambut Aimi sempena akikah sebulan lebih lepas.
Huhu tok imam tuh dah pesan suruh cukur abis.
Semoga rambut Aimi tumbuh cepat.
Segan lak jalan2 takde rambut.
Orang asyik ingat Aimi ni laki...huh..
Ape la..pakai pink pun tanya gak..mane le laki pakai pink kan..ade ke??
Mama dah belikan topi.
Yang muat kepala Aimi.
Banyak dah carik..akhirnya jumpe gak.
Sebenarnya..
Aimi rasa cam nak pakai wig jek..

11/27/08

Sibuknya sume org dewasa ni

Aimi dah balik penang dah. Kat seminggu.
Tak dapat nak update blog sbb mama sibuk nak siapkan tesis dia..
hehe bile nak siap mama oiii...

Home sweet home
Aimi seronok bila sampai rumah sendiri
Aimi berjaya keluarkan gelak pertama sejurus lepas sampai rumah
tu pun lepas mama agah la...
lama dah Aimi nak tiru
duk dgr mama ngan babah asyik gelak je
akhirnye berjaya gak Aimi tiru diorg

Bila dah besar, sume benda bleh buat kan
Tapi Aimi pelik tgk org dewasa ni
Duk kejar macam2 dalam hidup seharian
Serius...

Mama kadang2 sampai buat 2-3 keje sekaligus
Menyusu, menaip, berpikir, makan...
Babah plak selalu kena outstation
kadang2 lama smp 3-4 hari
kadang2 kejap sehari dua je
Ibu dgn ayah kak izzati keje tungkus lumus
malam baru leh balik
kdg2 sian Aimi tgk dia xdpt nyusu mcm Aimi..
(tp dia dah besar hehe leh makan biskut sedap tuh)
Tok Bah ngan Tok Mi plak penat naik turun Semenanjung Malaysia ni
ke sana ke sini
dgn tujuan Tok Bah yang tertentu

Aimi rasa banyak lagi yang Aimi kena lalui
nak mencapai tahap sibuk macam semua org dewasa keliling Aimi



Bagusnye kalau Aimi leh kekal rilek je dalam buaian yang dihayun motor ni sampai bila2
Tak dilanda dengan hiruk pikuk kehidupan......


**********************************************************************

11/18/08

Cousin Aimi, Kak Izzati



Ini cousin Aimi..nama dia Kak Izzati.
Dia tua 4bulan je dari Aimi.
Gambar atas ni masa raya haritu.
First time jumpe, kitorg malu2 lagi nak kawan.
Masa tu Kak Izzati tarik baju Aimi....
Dalam hati Aimi cakap
"Kurang hasam"
Tapi mama kata tak baik camtu
Kena baik2 dgn Kak Izzati



*kak izzati memberi penerangan cara menggunakan car seatnya*

Haha tgk mama..
Aimi dah kawan dgn Kak Izzati
Siap lepak kat kerusi dia lagi
Borak2..
Hihi seronok ada kawan sebaya
**baju Kak Izzati pun dah bnyk Aimi pakai huhu**
**********************************************************************

11/17/08

Kejadian 60 hari

Semalam, Ahad 16/11 Aimi cukup 60 hari.
Mama dan babah bawak Aimi jumpe Doktor utk cucuk..
Doktor kata imunisasi..hihi ape2 lah
Aimi pegi Pusat Perubatan Islam Az Zahrah.
Doktor yang cucuk Aimi tu nama dia Dr Rozita Abd. Rahman.


Masa kat sana
berlaku satu kejadian
hihi
jeng jeng jeng.....



Aimi berak bocor kena baju dgn suar babah..
Sian babah
Aimi mintak maaf ye babah
Babah pesan Aimi kena balas balik
Kena belajar rajin2



Aimi janji babah
Bila Aimi besar esok
Aimi belajar rajin2...
Aimi jadi budak baik...


**************************************************

11/16/08

canteknye


Ni babah Aimi buat..
Cantik tak?



*mama tgh pregnant Aimi 5bulan tu

"Tempat duduk kereta"

Aimi tiru aksi kungfu lam tv
**Safety first: pakailah tali pinggang keledar di mana jua anda berada**



Semalam kuar ngan mama dan babah pegi Jusco Cheras Selatan.
Mama dan babah belikan Aimi kerusi baru..
Eh kerusi ke???!!
Macam kerusi..mama kata utk Aimi duduk dalam car.
Nanti jap Aimi tanya mama..............
Hihi sorry kawan2..
nama dia car seat.
Mama kata...
Pasni kalo naik car, mama dah bleh rilek skit.
Takyah nak pangku Aimi da..hihi.
Hmm..
Tapi....
Aimi lagi suka mama pangku Aimi..
hihi
********************************************************

11/14/08

Apa la yang cat tgh buat?

Aimi rindu kan cat.
Dah 8 hari Aimi tinggal cat kat rumah.
Tak dapat nak bawak cat sama.
Mama dan babah dah tinggal bnyk mknn kat cat.
Tapi Aimi takut cat jahat kat luar tuh datang curi.
Hmm..
Cat duk baik2 ye kat rumah.
Tunggu lagi 8 hari baru Aimi dapat balik.
Tunggu babah abis keje dulu.
Tunggu ye cat.....


Aimi sayang cat
************************************************

11/11/08

Aimi balik Melaka

Assalamualaikum...

Jumaat lepas Aimi balik umah nenek kat Melaka..kat pekan kecik nama Sg Udang.
Babah Aimi orang sane.
Penatnye travel dari penang-kl-melaka.
Cuaca skrg pun panas. Naik car Aimi duk depan sama mama.
Sedapnya mama hala aircond kat Aimi hihi...
Tok Bah ngan Tok Mi pun escort Aimi balik Melaka.
Pastu Tok Bah gi jejalan....

Aimi jumpe ngan Mak Long n family sama Pak Ngah n family.
Ramai cousin Aimi rupenye..hihi.
Mak Long bagi Aimi hadiah..baju2 cantek.
Tapi xmuat lagi Aimi nak pakai. Kena tunggu besar skit.
Mesti Mak Long xbudget Aimi ni kecik je..hihi
Ni la hadiah dari Pak Long, Mak Long, Abg Syafiq, K Shahirah ngan K Baby.


Ari ahad Aimi gi Kajang lak.
Kenduri kawin cousin babah yang Aimi gi kat Taiping aritu tu..ingat tak???
Hihi kuatnye bejalan. Penat Aimi.
Aimi ada amik gambar kat kenduri sama babah. Nanti Aimi upload. Kabel kamera xbawak plak.
Tok Bah pun datang..tp Aimi lupa lak amik gmbr sama Tok Bah.
Rugi la..dah le Tok Bah dah hensem2 pakai baju batik cam wakil rakyat..hihi sori Tok Bah ye..

Skrg Aimi duk rumah ibu.
Lambat lagi ni nak balik penang.
Babah bnyk keje lak kat sini..hmm




Aimi miss cat Aimi kat rumah la......

11/4/08

Mane babah aimi ni?

Ooo mama kata babah outstation semalam. Patut la babah tak balik2 pas office hour..huhu office hour gitu..Hari ni babah balik. Rindunya kat babah. Nanti nak tido ngan babah. Macam ni..hehehe

11/3/08

Aimi dah kuar jalan-jalan

Hari Aimi ke-44, mama dgn babah bawak Aimi kuar jalan gi Giant.
Seronok tgk ramai org. Babah tolak Aimi dgn stroller.
Macam2 barang ada Aimi tgk kat Giant.
Tapi hmm tak bleh la...
Aimi tak bleh tahan la kalo tak dapat menyusu lelama
Mama ngan babah pusing2 dalam tu cari barang2 rumah, Aimi dah gelisah dah..
Sampai kat kaunter babah nak bayar Aimi dah nangis..hihihi
Terpaksa la mama menyusu sambil makan.

Pagi esoknya, hari ke-45, pagi2 mama mandikan Aimi, pakai cantik2.
Pastu naik car dgn babah. Aimi tak tau memula nak gi mana.
Lama duk dlm car..br sampai. Aimi tgk ade signbod tulis TAIPING/ KEMUNTING
Sampai satu tempat, mama bagi Aimi kat nenek Aimi.
Ooo rupanya nenek Aimi tu mama babah.

Baru first time Aimi jumpe..seronok jumpe nenek.
Nenek dtg Taiping ada kenduri sepupu babah.
Nenek duk umah Dadi ma..hihi ramai nenek Aimi..seronoknye

Aimi dan mama dah ready nak gi rumah kenduri ni...


Tghr tu Aimi ikut sume2 gi rumah kenduri tu. Aimi ngantuk sgt sbb penat naik car jauh pagi td.
Aimi tido je dlm car Dadi ma. Smp umah irg kawin, tkejut Aimi tgk ramainya org.
Selama ni Aimi duk lam umah je..tgk mama, babah, Tok Mi dan Tok Bah.
Ini ramainya..ada org nyanyi2, joget2, yg mkn la paling ramai...
Mama nak makan..Aimi nak susu..
Tpaksa mama bawak Aimi masuk lam umah bg susu
Rupanya ramai kawan2 nak isap susu sama Aimi
Tapi diorg tak rock ah..guna botol..hahaha

Kat kenduri jumpa ramai mcik babah..nenek2 Aimi sume
Ramai rupenye nenek Aimi..seronok seronok
Aimi pun buat2 baik la depan diorg sume..
Control cute..control senyum2..hehe
mesti mama suka sbb Aimi behave


Balik kenduri rehat kat rumah Dadi ma. Panas..panas...mane ntah baju gaun Aimi

Seronok sgt jalan2
tapi penat skit....
Tapi nanti nak ajak mama babah jalan2 lagi

Aimi as a couch potato




Selain hisap susu, Aimi seronok layan astro sama mama. Mama kaki tv rupanya.
Aimi selalu layan drama. Itu yang Aimi berkerut time suspen tu hihi.
Bnyk sangat channel..smp xtau nak tgk mane.
Tapi hmm..Aimi penah dgr psl kartun..nape tv rumah ni xpernah kuar cite kartun
Hmm heran ni...
Ke mama ada muslihat takmo Aimi tgk kartun???

Faces of ME











10/28/08

Aimi dah balik Penang

Assalamualaikum kawan-kawan

Hari ni dah hari ke 4 Aimi duk Penang. Ari sabtu lepas Tok Bah dgn Tok Mi anta Aimi ngan mama balik umah babah. Ayah Ki pun ikut.
Aimi naik keta memula cam best je..Aimi naik je mama letak Aimi atas tilam..Aimi terus tido.
Tapi tgh jalan macam melompat-lompat lak Aimi kat belakang.
Rupanya jalan tak rata.
Nak naik bukit bukau lalu banjaran titiwangsa, mama bagi susu je kat Aimi.
Sebab babah dah pesan. Takut telinga Aimi berdengung katanye...
Dah petang baru sampai rumah babah.
Penang ni panas rupanya. Masa duk umah Tok Bah Aimi duk dalam rumah je.
Tu yg tak rasa panas.
Aimi dah naik ruam panas lagi. Mama kata sebab Aimi kuat berpeluh.
Hmm tp betul la..asyik peluh je. Patut le berat Aimi tak naik banyak..hmm
eh ade kaitan ke eh...nanti Aimi tanya mama
Rumah babah ade cat.
hihi Aimi suka..tp mama tak bagi Aimi main lagi.
Mama kata Aimi kecik lagi..tunggu besar sikit.
Hmm takpelah..cat tunggu Aimi besar ye

Nanti Aimi upload gambar rumah babah
Tak leh nak kuar amik gambar sbb panas sgt.
Haaa tp smlm babah ngan mama bawak Aimi gi rumah kawan babah.
Aimi tgk mama seronok sbb Aimi tak nangis kat rumah mcik tuh.
Sbnrnye sbb Aimi dah kenyang..hihihi
Kalo tak mesti Aimi nangis



Seronok duk rumah ada mama dgn babah...

10/22/08

MyKid



Aimi dah dapat MyKid.
Bulan lepas babah Aimi gi buat kat Jabatan Pendaftaran Negeri Kelantan masa buat surat beranak. Surat beranak pun Aimi dah ade tau.
TokBah gi collect pagi tadi MyKid tu.
Kaler pink..Aimi suka.
Aimi suruh mama simpan dalam beg duit mama.
Kalo ada polis ingat Aimi jawa ke bangla ke, Aimi suruh mama tunjuk..hihi


Aimi dah jadi warganegara Malaysia!!!

10/21/08

Surat dari Ibu

video

Assalamualaikum

Kawan-kawan..Aimi nak share video ni dgn kawan-kawan

Sayangi orang tua kita selagi diorg masih ada..hukhuk sedih

10/19/08

Mama..tima kasih

Assalamualaikum



Mama baru ajar Aimi bagi salam. Aimi pandai dah.

Arini Aimi dah sihat. Hingus dengan tersumbat dah takde.

Mama la yang jaga Aimi sampai sihat.

Mama cuci hidung Aimi

Mama bagi susu tak putus2

walaupun mama penat, kaki kebas, tangan kebas

walaupun mama nak siapkan tesis lagi

Mama sanggup menaip sambil susukan Aimi

Mama tanak bagi susu tin kat Aimi

Nak Aimi sihat dgn susu mama yang banyak khasiat tu

walaupun Aimi jarang balas senyuman mama

walaupun Aimi senyum kat Tok Bah dgn Tok Mi je

Mama tetap peluk Aimi

Mama tetap cium Aimi





Aimi sayang Mama

10/16/08

Aimi dah 30 hari!!!

Alhamdulillah


Hari ni Aimi dah masuk sebulan. Mama, Tok Mi dan Tok Bah bawak Aimi gi Klinik Perdana lagi. Aiks..pelik lak. Aimi dah kurang dah seme2 macam hari tu. Nape datang sini lagi..


Dalam keta mama kata Aimi kena cucuk arini. Ooo cucuk. Masa mula2 kuar tgk mama dulu dah kena cucuk 2kali. Sampai klinik, Dr Nazeli pakar paediatrik yang Aimi nak jumpe aritu, tu lum sampai lagi. Aimi pun tunggu la dgn mama. Tok Mi gi beli barang skit kat luar..ada pasar rupanya kat situ.


Lepas Dr datang, pakcik tu panggil nama Aimi Husna. Aimi tgk Tok Mi tgk kat bdk2 lain kat depan klinik tu. Mesti Tok Mi lupa lagi nama Aimi..hihi..aritu panggil Aimi ni Aima..ade ke Tok Mi ni. Mama usik Tok Mi..kate Aima tuh nenek yang datang urut mama. Ade ke org tua nama muda camtu..hihihi


Hee rupanya Aimi kena cucuk Hepatitis B 2nd dose dgn Triple Antigen. Tp sekali cucuk je kat paha. Leh tahan gak sakit kena cucuk..Aimi menjerit jap.Pastu mama pujuk upah susu..hihi Aimi suka!!






Sehari dua ni Aimi tgk mama duk baca 1 buku ni. Ada gambar baby. Mesti panduan jaga baby. Hehe sian mama..terpaksa baca buku untuk jaga Aimi betul2..









Tima kasih mama..
Aimi sayang mama!!

10/12/08

Rock-A-Bye Baby


Rock-a-bye baby,

in the tree top

When the wind blows,

the cradle will rock

When the bough breaks,

the cradle will fall

And down will come baby,

cradle and all



hihi..




Aimi ada buaian. Tok Bah bawak dari rumah Tok Bah kat KB.
Mula-mula naik..waaah seronoknye.
Lagi best dari duk dalam cod yang babah dah bawak balik Penang tu.
Lena Aimi tido dalam buaian tu.
Mama letak toy dgn musical pull kat situ bagi Aimi tgk ngan dgr.
Kdg2 Aimi ngintai muka mama boring je duduk hayun buaian utk Aimi..
hihi sian mama...
Hari kedua Aimi duk dalam buai tu Aimi rasa makin best.
Tak berenti lak buaian tu kena hayut walaupun dah berjam2.
Aimi naik heran lak...sapa la yang rajin hayunkan buaian ni.
Hihi rupa2nya ada motor pasang kat buai tu.
Jadi dia gerak la sendiri...hmm haaa sedapnye terbuai2 ni
Bila Aimi dah besar ngan dah berat
mesti dah tak leh naik buai ni
Hidung Aimi yang block tu lum sembuh.
Sekali sekala je baik..lepas mama dan Tok Mi sedut hingus.
Buai ni tolong Aimi lena tido
walaupun hidung tersumbat
Tima kasih buai...

10/11/08

Ketatnya hidung

Dah hari ke 4. Hidung Aimi lum baik lagi. Hari ni keluar banyak jugak lendir kut hidung..hingus kot. Tapi Aimi tak tau nak hembus. Mama ngan Tok Mi buang lendir tuh guna sucker. Sakit. Aimi nangis. Tapi lega skit lepas buang sikit2. Ni la rupa sucker tu..




Cik Na ngan Ayung datang umah Tok Bah. Kak Aeishah ngan Abe Mat sibuk nak cium2 Aimi. Mesti diorg nak adik tu..hihi. Masa Aimi nak nyusu, diorg datang nak main ngan mama. Marah la Aimi nak main ngan mama Aimi. Tambah lak hidung Aimi ni makin tesumbat2..eiii germ betul.



Mama mintak Tok Mi suapkan sirap panadol kat Aimi. Memula Tok Mi tak bagi sebab Aimi bukan demam. Takut Aimi terbiasa makan ubat kot.Tapi Tok Mi sian tgk Aimi. Hmm yurk.. tak sedap la..manis..tapi tak sedap. Aimi pun tido..takut Tok Mi nak suap lagi.


Kawan-kawan..
Doakan Aimi cepat sembuh ye..

10/10/08

Aimi boring

video

Aimi rindu babah


Aimi rindu babah. Dah lima hari tak tgk babah.
Babah dah balik penang. Babah kena keja.
Mama kata nanti Tok Bah hantar Aimi dan mama balik umah babah bila dah abis pantang.
Babah duk rumah baik2 ye. Tunggu Aimi balik..