11/3/08

Aimi dah kuar jalan-jalan

Hari Aimi ke-44, mama dgn babah bawak Aimi kuar jalan gi Giant.
Seronok tgk ramai org. Babah tolak Aimi dgn stroller.
Macam2 barang ada Aimi tgk kat Giant.
Tapi hmm tak bleh la...
Aimi tak bleh tahan la kalo tak dapat menyusu lelama
Mama ngan babah pusing2 dalam tu cari barang2 rumah, Aimi dah gelisah dah..
Sampai kat kaunter babah nak bayar Aimi dah nangis..hihihi
Terpaksa la mama menyusu sambil makan.

Pagi esoknya, hari ke-45, pagi2 mama mandikan Aimi, pakai cantik2.
Pastu naik car dgn babah. Aimi tak tau memula nak gi mana.
Lama duk dlm car..br sampai. Aimi tgk ade signbod tulis TAIPING/ KEMUNTING
Sampai satu tempat, mama bagi Aimi kat nenek Aimi.
Ooo rupanya nenek Aimi tu mama babah.

Baru first time Aimi jumpe..seronok jumpe nenek.
Nenek dtg Taiping ada kenduri sepupu babah.
Nenek duk umah Dadi ma..hihi ramai nenek Aimi..seronoknye

Aimi dan mama dah ready nak gi rumah kenduri ni...


Tghr tu Aimi ikut sume2 gi rumah kenduri tu. Aimi ngantuk sgt sbb penat naik car jauh pagi td.
Aimi tido je dlm car Dadi ma. Smp umah irg kawin, tkejut Aimi tgk ramainya org.
Selama ni Aimi duk lam umah je..tgk mama, babah, Tok Mi dan Tok Bah.
Ini ramainya..ada org nyanyi2, joget2, yg mkn la paling ramai...
Mama nak makan..Aimi nak susu..
Tpaksa mama bawak Aimi masuk lam umah bg susu
Rupanya ramai kawan2 nak isap susu sama Aimi
Tapi diorg tak rock ah..guna botol..hahaha

Kat kenduri jumpa ramai mcik babah..nenek2 Aimi sume
Ramai rupenye nenek Aimi..seronok seronok
Aimi pun buat2 baik la depan diorg sume..
Control cute..control senyum2..hehe
mesti mama suka sbb Aimi behave


Balik kenduri rehat kat rumah Dadi ma. Panas..panas...mane ntah baju gaun Aimi

Seronok sgt jalan2
tapi penat skit....
Tapi nanti nak ajak mama babah jalan2 lagi

4 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Owh...

Aimi jangan nakal2 yer?

Mesti jadi budak baik tau?

bear said...

aimi dtg tepeng nih?hehe..nnt dtg lg tau...leh bwk... jenjln..syg aimi..=)

azie said...

salam singgah..

alahaiiiiii..blog baby..i like:-)

Cik Aimi Husna said...

auty zara: aimi mmg budak baek..
hehe ngan mama je aimi nakal skit..takmo bg mama berenti nyusu huhu

aunty bear:nanti aimi dtg time aunty ade..leh bwk aimi gi zoo taiping..mama gi dulu xbwk aimi..
eh aimi xkuar lg masa tu hihi

aunty azie:sll2 la singgah sini ye baca kisah hidup aimi