12/9/10

Lembu korban di hari raya korban


Hari raya haji Aimi balik kampung rumah Tok Bah. Hmm ni pun cita dah basi..hihi.
Tok Bah dengan Tok Mi bawak Aimi tengok pakcik sembelih lembu.
Mula-mula Aimi excited tengok lembu duk makan rumput.
Lepas tu diorang ramai-ramai ikat lembu yang tengah syok-syok makan rumput terakhir dia tu.
Lembu tu kena tarik ramai-ramai lagi nak baringkan dia.
Pastu jeng jeng..suspen...

Pakcik tu amik pisau tajam yang Aimi nampak bersinar-sinar di bawah panas terik.
Leher lembu tu kena kelar sambil mulut pakcik tu terkumat kamit.
Maka kembalilah lembu tu ke rahmatullah.
Banyak darah keluar.
Aimi takut jugak, tapi nasib baik Tok Bah dukung.
Kalo tak..

Aimi dah cabut balik rumah cepat-cepat.

2 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tahun ni saya tak pergi plak tengok orang sembelih lembu tapi tahun lepas ada..thn lepas tokki sponsor utk saya korban 1 bhgn :)

xoxo,

Nuha

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)