6/18/09

Main pantai..seronok!

Aimi balik KL lalu jalan Kuala Terengganu dan bermalam kat De Rhu Beach Resort dekat Pantai Balok, Kuantan.
Sampai je petang tu, Aimi terus terjun kolam huhu.
Esok pagi mama bawak Aimi jalan kat pantai.
"Jalan saja" kata mama. hehe ok mama!





Inilah Pantai Balok. Waktu pagi air baru saja surut kata mama.


Waahh macam best je bila ada air datang-datang kat kita.
Mama kata itu ombak. Ada buih-buih bila sampai kat kaki Aimi.
Mula-mula Aimi berdiri, lama-lama Aimi makin rendah hahaha.
Akhirnya mama mengalah dan terpaksa bukak baju yang Aimi pakai sebab tak bawah baju spare.


Semua dah terjun. Oh tidak..Aimi dan K Izzati sahaja yang kemaruk melihat ombak yang indah itu.


Aimi menantikan ombak dan busa-busa datang.

Pasir. Basah. Halus. Boleh pegang.

Eh apa tu? Cantik!

Shell. Inilah kulit kerang pertama Aimi. Ada tuan lagi. Dia datang pada Aimi dengan ombak.
Selamat tinggal pantai.

5 comments:

Queens said...

iskk..aimi sioknyaaa mandi lauttt..
pantai dia cantik..
ayra x penah mandi laut lagi

Ayra

e.l.i.s.s.m.i.e said...

depan umah nenek saya ada pantai..tapi sy x penah main ombak lagi...ni pantai anatara tempat abah ummi berchenta dulu ni masa duk kuantan :D

xoxo
Nuha

MamaAimy said...

jeles tgk awk...hari tu sy g pantai cherating..tp mama x bg pun sy sentuh air laut tu..huhu...

Cik Aimi Husna said...

ayra:ajak la mummy mandi laut.mumy kate nak gi holiday kan..hehe. beli swim suit dulu tau ayra.

nuha:awak bawak la ummi gi sane balik.blh dia mengimbas kenangan silam.sian ummi awak lama tak gi holiday

aimy:kalo mama tak bagi main pantai, awak terjun je sendiri hihi.tp takmo main masa tghr tau...panas!

ctlinda said...

wah bestnya main pantai...Irfan xsuka ombak, letak je kat tepi pantai mula2 ok pahtu nangis..wat malu je, nasib baik aimi xde kat situ huhu2...