1/5/09

Aimi di Taman Burung Penang

Sabtu lepas, Aimi pegi Taman Burung Penang. Kat Sbrg Jaya, xjauh sgt dr rumah Aimi.
Mama dan babah mmg suka pegi tmpt camni..tmpt ada haiwan2 hihi.
Walaupun mama mengejar dateline, tp tetap nak gi..haha apela mama...


Pagi2 kami dah gerak dari rumah. Terujanya nak tgk burung2.
Tapi Aimi pekena susu sedap dulu dalam perjalanan.
Dah kenyang baru leh jalan.



Panas gak pagi2 ni..tp bnyk vitamin D..

Babah beli ulat nak bg mkn burung2
hee jinak burung2 kat sini
selamba dek je datang lepak kat tgn org


Babah terpaksa snap gmbr tangan sendiri sbb mama tatau amik gmbr sepantas kilat


Tolong!! Jgn buang Aimi dalam kolam tu. Nanti Aimi dimakan ikan







Dah abis round taman burung ni, kebetulan Bird Show mula.
Ada burung hantu dgn burung helang yang terbang betul2 atas kepala Aimi hihi takot!
Habis show, mama dan babah ambik gmbr dgn beberapa ekor burung.
Aimi sudah mula menghisap tgn..huhu






Aimi berkenalan dgn sekor burung hantu.."Hello, nice to meet u!"


Koleksi burung hantu cantik tgh lepak kat pokok


Huh penat..panas..tapi seronok!
Ada kawan baby naik stroller tgk bird show
Bila nenek dia tgk Aimi kawan dgn burung hantu kecik tu, nenek dia suruh mama dia angkat dia kuar dr stroller. Nak kawan dgn burung hantu tu jugak kot.

Banyak burung Aimi baru kenal.
Seronok tak terkata.
Ni lah first time Aimi mandi peluh.
Tata!!

5 comments:

trunks said...

Cik Aimi, bestnyer dpt pegi tmn burung. Hr tu mama n abah bw Fatin n abg ikhwn pegi tmn Wetland P/jy dpt tgk burung flamingo. syok sgt Fatin didukug mama tp kecian abg kena jln sendiri sampai tebatuk2 dia bila pusing satu round tmn tu(kes kurag stamina la ni). Lps ni Fatin nk ajak pegi Tmn Burung KL plak.(abah asyik ckp2 nk bw kitarag pg Zoo Negara tp tk sampai2 pun.Abah bz kot(asyik pncig je skag ni)huh.huh

Cik Aimi Husna said...

hihi seronok kan tgk flamingo/.blh diri satu kaki je..hebat!
abg ikhwan dah puas da dpt dukung sblm fatin kuar..hihi.
mama ngan babah aimi gi memane mesti cari zoo atau seangkatan dgnnya dulu kat tmpt tu.nanti fatin ajak eh abah gi zoo negara, aquaria,paya indah wetland ngan mcm2 lg.luar kl plg best kat zoo taiping ngan zoo melaka.tp aimi pun lum gi lagi hihihi!!

trunks said...

mama Fatin crita dulu dh bw abg ikhwan pegi zoo melaka ms mama n babah aimi kawin dulu. mama ckp memag best.abg puyela jakun n perak jugk tgk animal2 kat situ sampaikn bila ambik gamba je dia mesti pndg animal tk pndag pun kamera.nanti fatin nk suruh mama n abah bw tmpt2 yg auntie suggestkn tu..thank q

chemek said...

ahaha! tiba2 ade makcik mother duck d sbalik tiang! tetap bwk kemana2 hehe. ape2pun aimi maintain comel dan sepetnyer itu. makcik sukala hehe

rezmez said...

Salam....budak kecil bawah umur dua tahun kena duit jugak ke nak masuk bird park ni?