7/22/09

Hari sekolah adalah hari yang tak best

Tiap-tiap pagi bila bangun pagi
dan tengok mama macam sibuk bersiap
Aimi mula rasa tak best
mesti hari sekolah
muka Aimi pun masam...
Masam macam ni la....
Sebelum gi sekolah
mama akan siapkan Aimi dulu
tukar diapers la paling kurang pun
Tapi hari ni Aimi mandi awal
sebab semalam sebelum tido Aimi muntah
kuar susu banyak
jadi Aimi busuk bila bangun pagi hehee...
Lepas dah siap Aimi blehla main-main
kemas-kemas rumah dulu
Menyapa kawan model Huggies..Selamat pagi kawan!
Lepas mama dah siap
dah bagi makan cat
dah kunci rumah dan pagar
Aimi dan mama akan bertolak ke sekolah
ni lagi satu Aimi tak suka
kena duduk kat kerusi sendiri
muka Aimi masam lagi
Aimi cuba membodek mama untuk pegang je Aimi sambil drive..huhu
Perjalanan macam jauh je
dalam perjalanan mesti Aimi tertido
pagi-pagi kan..ngantuk lagi
dengan sejuk aircond
layan lagu-lagu feveret lagi
huh..nyaman je..
Zzzzzz..........
Tapi bila sampai sekolah Aimi akan jaga
dengar suara kawan-kawan kat sekolah
mestila jaga
kalo layan tido gak
mama dah tinggalkan Aimi pun Aimi tak perasan
Dan bila mama babai
Aimi akan start enjin untuk..
waaa...mamamama....waaaa...
(hulur tangan, bukak tapak tangan dan sapu ke muka)

Aimi tak suka!!!!

3 comments:

QQ said...

aimi takmoh nangis2,k..tanamkan smgt utk pg sek..

CuppyCakeMommy said...

dah besar dah anak dara ni..makin tomei

MamaAimy said...

awk kena rajin2 g sekolah tau...nti dah pandai blh ajar saya...


Aimy